Skip to main content

Ergoterapi

Sansemotorisk træning

Nogle børns sansesystem kan mistolke indtryk og stimuli, og dette kan komme til udtryk på forskellige måde. Måske oplever du at barnet har svært ved at finde ro til fordybelse, syningerne i tøjet genere, måske reagere barnet voldsomt overfor pludselige lyde eller har et meget højt aktivitetsniveau og har svært ved at finde ro til natten. Det kan være barnets måde at vise at dets nervesystem er på overarbejde og har svært ved selv at regulere sig selv.

Børns udvikling er i høj grad afhængig af deres sansesystem og at hjernen modtager den rette mængde stimuli. Det er både den rette mængde kontakt, omsorg og fysisk stimuli og det tilsammen giver den bedste forudsætning for udvikling.

Gennem sansemotorisk træning og målrettede aktiviteter kan barnet opnå bedre forudsætning for at bearbejde indtryk og være mere velreguleret i sin adfærd. Du vil altså opleve at barnet kan få mere ro på sit nervesystem.

Med min ergoterapeutiske viden om centralnervesystemet og evne til at graduere og justere en aktivitet, sikre jeg, at barnet ikke overstimuleres og derved får hjernen bedst mulige betingelser for at bearbejde sanseindtryk.

Tegn på sansemotoriske udfordringer

 

Barnet undgår motoriske aktiviteter.

Barnet er ofte meget urolig – har svært ved at sidde stille.

Barnet er sensitiv over for lyde og reagerer voldsomt.

Barnet er sensitiv overfor beklædning – syninger og mærker irriterer.

Barnets leg med andre, ender tit i konflikt.

Barnet er motorisk klodset – falder ofte over sine egne ben.

Barnet reagerer voldsomt ved berøring og trækker sig.

Barnet har svært ved at finde ro til aften og sover dårligt. 

Lyder det som noget, dit barn har udfordringer med i hverdagen ?